Invoering van IPv6

Elke computer die met internet verbonden is krijgt een eigen uniek nummer, het zogeheten IP-adres. Hiervan zijn er ongeveer 4 miljard. Dat lijkt een heleboel, maar inmiddels zijn er wereldwijd zoveel computers, dat de voorraad IP-adressen "op" is. Ook komen er steeds meer (mobiele) toepassingen bij (smartphones, netbooks, boordcomputers), die ook allemaal een eigen IP-adres nodig hebben.

Gelukkig is er ook een oplossing voor het adrestekort: Internet Protocol versie 6 (IPv6). In deze nieuwe versie van internet zijn véél meer IP-adressen beschikbaar. En door de invoering van IPv6 wordt het gebruik van internet sneller, veiliger en mobieler.

Zodra de bestaande IP-adressen op zijn, blijft internet het gelukkig gewoon doen: IPv6 en het huidige internet-protocol kunnen naast elkaar gebruikt worden. Maar wie niet tijdig overstapt, gaat merken dat steeds meer delen van het internet onzichtbaar en onbereikbaar worden.

De overstap naar IPv6 gaat niet vanzelf en u krijgt er de komende 2 jaar zeker mee te maken. Daarom is het belangrijk om nu al met de voorbereiding te beginnen. Zijn uw huidige computers en software al geschikt voor IPv6? En uw netwerk? Verlang bij de aanschaf van computers, netwerkapparatuur en software dat deze IPv6-ready zijn!

De grote internetproviders zijn inmiddels IPv6 aan het uitrollen. Daarom is nu het ideale moment om er ook zelf mee aan de slag te gaan! Door tijdig te starten met IPv6, kunt u de kosten van de overstap minimaal houden. En mogelijk zelfs een concurrentievoordeel behalen.

Schoemaker IT helpt u bij de overstap naar IPv6, met

  • het inventariseren van uw huidige netwerk,
  • het voorbereiden, testen en uitvoeren van de migratie en
  • het geven van voorlichting en training aan u en uw medewerkers.